SAMECIJN

 

Gedurende 15 maanden leefden en werkten we in Gitega, de tweede grootste stad van Burundi. In januari 2011 begon onze opdracht. we kozen er bewust voor om zo dicht mogelijk bij de Burundezen te wonen om hen op die manier zo oprecht mogelijk te leren kennen in goede en kwade dagen. Viel de stroom uit in Gitega, dan zaten wilden ook wij in het donker zitten. Ging de prijs voor bonen en rijst de hoogte in, dan voelden ook wij dat aan ons budget. Als er schaarste was in benzine gingen ook wij meer te voet of met de taxi-velo.

 

Koen werkte halftijds bij de mutualiteit van de MSAG. Hij maakte er een studie over de haalbaarheid van de huidige diensten en voordelen die de mutualiteit haar leden biedt. Hij ondersteunde de secties in de heuvels met bezoeken en werkte een systeem uit om de digitale bestanden goed te beheren in het hoofdbureau.

Het andere deel van zijn tijd werkt Koen bij IPRED. Hij ondersteunde er de dagelijkse werking met de kinderen, organiseerde vorming voor de begeleiders, hielp bij het transport bij huisbezoeken, ontwikkelde een folder en een website, organiseerde sport en spelnamiddagen, een heuse 2-daagse en traine hun voetbalploeg. 

 

Ine deed als arts consultaties in Museke, een eerste lijnsgezondheidscentrum in Mushasha, een voorwijk van Gitega. Daar zag ze dagelijks ambulante patiŽnten en de patiŽnten die voor korte tijd opgenomen waren, begeleidde ze bevallingen, gaf les aan stagairs, organiseerde bijscholingen en stond ze bij in de zorg voor HIV en TBC-patiŽnten. Er waren ook werk-bezoeken aan de gezondheidscentra van de secties van de mutualiteit in de heuvels rond Gitega. Ine verzorgde ook geregeld de kinderen bij IPRED en hield er voor hun een medisch dossier bij.

 

 

 

    

 

Even voorstellen

 

Hoe we ertoe gekomen zijn

 

     de zoektocht

 

     vrijwilligerswerk

 

Projecten die we steunen

 

Hoe kan u ons steunen?

 

Info Burundi

 

Contact

 

Post-it

 

Links

 

YourCompanyName © 2003 ē Privacy Policy ē Terms Of Use

vrijwilligerswerk